DIRECTOR DE ŞCOALĂ PUS ÎN FUNCŢIE DE CĂTRE... VETERINAR

    27 Noiembrie 2011
Evaluare utilizator: / 11
Cel mai slabCel mai bun 

Telefonul, inspectorul general şi... ”morho-doctorul”

Deşi pare incredibil, dialogul pe care îl vom reproduce mai jos a existat cu adevărat în România anului 2011, între Mariana Pop, inspector general la învăţământ şi ”morho-doctorul” din comuna Cerneşti.
”Alo, domnule veterinar, Mariana Pop sunt de la învăţământ, îmi dai te rog un nume pentru postul de director de la şcoala din Cerneşti?”, ”stai unpic că mă gândesc, m-ai luat cam tare, da. Boga Anca”, ar fi spus PDL-istul ”morho-doctor” din Cerneşti şi uite-aşa a ajuns tanti Anca ditamai directoare de şcoală.

Iar de capabilă este cababilă, nimic de zis, lucru care rezultă în primul rând dintr-o declaraţie dată de doamna directoare la Procuratură, unde dânsa scrie cu mînuţa proprie şi personală ”nu am ştiut că cartea” (foto 1).
Păi doamna directoare, că nu ai ştiut ”căca”...rtea am înţeles, dar ”căco”...pii trebuie să fie educaţi, ştii? Da ”căcând” or fi mari nu vor şti săracii ”căcare” încotro să o apuce în căutarea unui loc de muncă pentru că nu au avut de la cine învăţa când au fost la şcoală, ştii?
Din păcate acestea sunt ”criteriile valorice” care stau la baza numirii de către PDL-işti a celor care ne conduc unele instituţii de învăţământ, chiar dacă acest lucru are grave repercursiuni asupra copiilor, care au parte de dascăli pe măsura stării de spirit a unui ”morho-doctor” ce înoată printre aburii alcoolului, numind directori de şcoală după bunul său plac.

Editura, cartea, învăţătoarea şi... falsurile

Lucrurile nu se opresc aici la şcoala din Cerneşti, având numirea de director, Anca Boga şi-a exercitat şi ea autoritatea, vrând bineînţeles să se recompenseze faţă de veterinat ajutând-o pe o bună prietenă a acestuia să-şi ia examenul de grad folosindu-se de o serie de falsuri.
Ramona Claudia Coteanu este şi ea învăţătoare la aceeaşi şcoală şi în acelaşi timp, foarte important, prietenă cu ”morho-doctorul” care a decis numirea directoarei, deci, nu se punea problema ca lucrurile să nu decurgă conform graficului.  
Pentru examenul de grad, Claudia Coteanu avea nevoie să obţină un punctaj cât mai mare, iar acest lucru era posibil dacă doamna învăţătoare ar fi avut publicate şi niscaiva cărţi. Cum nu exista nicio carte publicată, iar să scrii o carte nu este chiar uşor, Coteanu s-a gândit să apeleze la mai vechile ei cunoştinţe (nu didactice desigur) şi să înregistreze la învăţământ o carte care nu exista în realitate înregistrată le Biblioteca Naţională neavând în consecinţă număr ISBN (foto 2).
Astfel că, în 10 februarie 2011, lui Ramona Claudia Coteanu i-a fost luată în considerare cartea  ”Metode Didactice Moderne” care nu exista în realitate la acea dată, învăţătoarea obţinând la examenul de grad un punctaj de 48,59 puncte. Asta în timp ce, o altă învăţătoare, Ionce Maria, de altfel, mult mai bine pregătită din punct de vedere profesional (dar nu prietenă cu veterinarul) a obţinut abia 29,6 puncte.
Au urmat o serie de contestaţii privitoare la acordarea punctajului lui Ramona Coteanu, domnul prefect Sandu Bombonel-Pocol fiind şi el înştiinţat chiar de către mass-media despre situaţie. Însă, probabil speriat de influenţa ”morho-doctorului” PDL-ist din Cerneşti, prefectul Maramureşului a tăcut mâlc. Domule prefect, stai liniştit, veterinarul e ăla care face injecţii la purcei, nu e ăla de la DNA care îl pune pe Man să de-a cu subsemnatul, deci nu exista niciun pericol dacă le-ai fi cerut să respecte legea!
Ba mai mult, cartea lui Coteanu era ”tipărită” la o editură care nici măcar nu este editură. Vă spunem noi ce este, ”Editura Zestrea” este de fapt o fundaţie culturală (foto 4)care se numeşte ”Zestrea” şi care are într-adevăr ca obiecte secundare de activitate ”editarea de cărţi, reviste, broşuri, pliante, albume foto, înregistrări suport informatic etc.”, dar de aici şi până la a putea tipări cărţi este cale lungă. Probabil că prim-procurorul Muţ Aurelia, care a dat soluţia de NUP în dosarul 238/P/2011(foto 3) instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Lăpuş, care a făcut obiectul unei plângeri penale privind falsurile din jurul cărţii inexistente, a făcut şcoala în Cerneşti, caz în care, o înţelegem pe doamna prim-procuror că îi este mai greu să le înţeleagă pe astea cu cărţile şi editurile, deoarece este o chestiune un pic mai complicată.

Mariana Pop şi Ramona Coteanu l-au eclipsat pe Einstein

Chiar dacă în jurul călătoriei în timp s-au făcut de-a lungul timpului numeroase speculaţii, Einstein ( ştiţi doamna Mariana, era ăla cu fizica) fiind în centrul atenţiei, iată că teoriile fizicianului privitoare la călătoria în timp s-au adeverit în premieră mondială în Maramureş.
Acest lucru a fost posibil datorită cărţii lui Coteanu Ramona care, după ce lucrarea i-a fost luată în considerare la examenul de grad din 10 februarie 2011, speriată de scandalul iscat ulterior acestei date, îşi înregistrează în aprilie 2011 la Biblioteca Naţională lucrarea ”Metode Didactice Moderne”  tipărită de ”Editura Zestrea” care de altfel călătoreşte şi aceasta în timp, deoarece cu toate că nu era autorizată la data anchetei procuraturii să tipărească carte, totuşi doamna prim-procuror a luat în considerare faptul că, editura se va autoriza în viitor, dând astfel NUP în cazul dosarului lui Coteanu Claudia Ramona, acuzată de fals şi uz de fals.
În altă ordine de idei, este greu de explicat faptul că, doamna inspector general Mariana Pop, chiar dacă a primit numeroase adrese prin care era înştiinţată despre ilegalităţile care au loc la susţinerea examenului de grad, totuşi domnia-sa, a transmis către petiţionar (o profesoară căruia nu-i dăm numele), nişte răspunsuri din care reieşea foarte clar că, de fapt, doamna inspector general vrea mai degrabă să acopere mârlăniile din sistem decât să facă dreptate. Ştiţi la ce ne gândim noi acum doamna inspector general? Poate era totuşi mai bine dacă ieşeaţi deputat, nu de alta, da poate făceaţi fifti-fifti cu Mircea Man ilegalităţile lui, iar învăţământul maramureşean poate mergea măcar un pic mai bine şi mai corect, fără a suferi aşa serioase influenţe din partea unui ”morho-doctor” care decide cine este directorul celor care ne educă nouă copiii. Nu, domnule Sandu Bombonel-Pocol? Poate măcar acum decideţi să se facă în cadrul Inspectoratului o anchetă internă adevărată în acest caz. Şi poate, reuşiţi să o şi pedespiţi cum se cuvine pe cea care a reclamat ilegalitatea, deoarece doamna Mariana Pop, vajnica inspectoare PDL-istă de la învăţământ a reuţit prin intermediul influenţei veterinarului din Cerneşti, o performanţă extraordinară.
Astfel că, în cadrul evaluării făcute învăţătorilor, cei din comisia de evaluare nu doar că i-au dat un calificativ mai slab învăţătoarei care şi-a permis să arate ilegalităţile din sistem, dar mai mult, au avut tupeul să şi specifice în procesul verbal criteriile care au stat la baza acestei evaluări, cităm ”... prin acţiunile intreprinse, (plângeri împotriva ISJ MM, a directoarei şcolii, a colegilor) aduce prejudicii imaginii şcolii”(foto 5).
Dragă doamnă inspectoare Mariana Pop, nu ştiu cum se face, dar ţin în calitate de contribuabil să-ţi reamintesc faptul că, salariul matale este din impozitele noastre, învăţământul nu este al vostru (al PDL-ului, ”morho-doctorilor” etc), copii noştrii nu sunt bătaia voastră de joc, dascălii care vor să-şi facă treaba corect nu vor putea fi nici exterminaţi şi nici eutanasiaţi pentru a le face loc unor incompetenţi ”căcare” ar fi trebuit să înveţe dacă şi-au dorit să fie dascăli. Şi mai doresc, în calitate de contribuabil, să te întreb ceva, atât pe dumneata cât şi pe domnul Sandu Bombonel-Pocol; vă daţi seama că noi nu suntem datori să plătim impozite pentru ca voi să fiţi plătiţi din banii noştrii pentru a acoperi ilegalităţi peste ilegalităţi? Dacă nu, vă spun eu. Nu suntem datori!

 


IZ PENAL

 

Comentarii  

 
+3 #1 flavia 04-12-2011 12:12
De ce ne mai miram oare ca invatamantul este la pamant, iar copii nostrii ajung analfabeti daca nu ii invata parintii, la scoala nu invata nimic. Cu asa directori ;i asa inspector scolar...care pune in functii de conducere oameni dupa culoarea politica...ce sa mai in coace, in colo. Halal educatie domnilor!
 

Editorial

DEMNITATEA DE LA „FRONTIERA ALBASTRĂ”

News image

România a intrat în UE, nu doar pentru că și-a dorit asta, ci și fiindcă uniunea avea nevoie de România. Dar UE a avut grijă să sugereze că a făcut un pic de concesie la admiterea noastră. Bune jucat ...

IZ PENAL | Comentarii

Mai mult...

Ultimele articole

DNA ”TOPEȘTE” CONTRACTUL DE DESZĂPEZIRE DINTRE PRIMĂRIA BAIA MARE ȘI SOCIETATEA ROSAL
Directorul societății Rosal, Bogdan Niculescu, audiat la DNA cu privire la șpăgile date către P
MĂCEL ÎN PARCUL MUNICIPAL DIN BAIA MARE
Autoritățile municipale din Baia Mare, plictisite probabil de zilele ploioase din ultima perioadă
CITY MANAGERUL BĂII MARI A APROBAT DEPOZITAREA NĂMOLURILOR CARE AU ÎMPUȚIT MUNICIPIUL ÎN APROPIEREA LOCUINȚELOR
În această primăvară asupra unei bune părți a Municipiului Baia Mare s-a abătut un miros insu
ECOLOGIȘTI MARAMUREȘENI... POLUATORI RATAȚI
În foarte multe cazuri, oamenii își încearcă norocul în viață în mai multe locuri. Uneori r
PRAF ȘI PULBERE DE MILIOANE DE EURO PE IAZURILE DE DECANTARE
Lucrările de închidere a perimetrelor miniere au înghițit de-a lungul ultimilor ani sume mai mul
PULPE DE PORC LA ”FESTIVALUL MANGALIȚA” DIN MARAMUREȘ
Lăudabilă de altfel inițiativa de a organiza un festival prin care să se promoveze rasa de porc
SENZAȚIONAL!!! ÎN BAIA MARE S-A INVENTAT O VOPSEA SPECIALĂ:  ”ȚINE UN SINGUR AN”
În mai puțin de un an de la vopsire, podurile băimărene arată ca după război După ce
OFFSHORELEAKS. PARADISUL TERESTRU (ȘI FISCAL)
Paradisul fiscal din Insulele Virgine Britanice (BIV) e întreținut de o rețea de „directori-p
De aproape doi ani, MUNICIPALITATEA DIN BAIA MARE ÎNCALCĂ LEGEA. LEGEA 153/2011
Pentru un tânăr prim-edil, ambiția de a intra în cartea recordurilor naționale e de apreciat. C

Galerie foto: Praful mineritului

Contact IzPenal

S.C. MEGATRONIC WORLD PRODUCTION S.R.L.
Baia Mare, Bd. Bucureşti nr.53,
Tel: 0743.195.222; E-mail: megatronic.wp@gmail.com

Copyright © 2011 S.C. MEGATRONIC WORLD PRODUCTION S.R.L.

Utilizăm cookie-uri pentru a îmbunătăți site-ul nostru și experiența dvs. atunci când îl folosiți. Pentru a afla mai multe despre cookie-urile pe care le folosim și despre cum să le ștergeți, consultați site-ul privacy policy.

Continuarea navigării pe site implică acceptarea politicii de utilizare a cookie-urilor.