Urmărind în presa scrisă, online sau la televizor scandalul monstruos creat în jurul produselor de carne din România, foarte mulți oameni se întreabă, pe buna dreptate, “Și noi ce mâncăm?”.
De la o zi la alta aflăm că vita este cal, puiul are Salmonella, peștele are paraziți, laptele conține aflatoxină cancerigenă, iar cireașa de pe tort, este pusă de curcan a cărui carne are reziduuri de antibiotice. Concluzia ar fi să devenim vegetarieni. Însă nici legumele și fructele nu sunt sigure. Acestea din urmă pot conține pesticide și alte substanțe chimice. Ne rămâne varianta cu produsele Ecologice. Dar…oare acestea chiar sunt Eco? Ca să nu vorbim de prețul piperat, care le face aproape inaccesibile oamenilor de rând. Mai mult, trebuie să știți că diferența între cei care se dau mari și tari că vând produse tradiționale și ecologice, și bătrânica din piață nu există, decât la prețul mai mare cu cel puțin 50% plătit așa zișilor producători ecologici de oamenii care își doresc să consume produse mai sănătoase. Așa că… noi ce mai mâncăm?